ÄCTÄ SANCTORUM | |
---|---|
Herkomst/ land: | Frankrijk |
Appellatie: | Côtes du Roussillon Village A.O.P. |
Productieregio: | De flanken van de Agly ten noorden van de Pyrénées Orientales/ Perpignan |
Wijnhuis: | Les Vignerons Catalans |
Klimaat: | Het klimaat wordt gekarakteriseerd door een zeer vochtig najaar, zachte winters, lichte regen in het voorjaar en droge en hete zomers. 2530 uren zonneschijn. |
Bodemtype | Bruine leisteen, gneis précambriens, graniet |
Hoogte: | 300 meter |
Neerslag | 550 mm. |
Druif | 70% Syrah en 30% Grenache Noir |
Productie: | De druiven worden apart gevinifieerd. Bij hun aankomst in de chai worden de druiven ontrist, gekneusd en ondergaan ze een traditionele maceratie. De extractie wordt bevorderd door het regelmatig overpompen. De wijn rijpt gedurende negen maanden in nieuwe eiken vaten. |
Volume alcohol: | 15% |
Jaar: | 2014 |
Opvoeding/type: | 9 maanden op nieuwe eiken vaten |
Stop: | Kurk |
Verpakking: | doos 6 flessen |
Onderscheidingen: | 90/100 Robert Parker |
** Guide Hachette | |
Schenken tussen: | 16 à 18°C. |
Bewaren/ drinken: | Nu drinken kan 10 jaar bewaren |
Zien: | Diep granaatrood met purperen accenten |
Neus: | Donkerrood fruit, marshmallow, mokka, zoete specerijen, intens gekonfijt fruit, |
Smaak: | Complex, krachtig, vol, zalvend in de mond dat alle kracht en finesse van het terroir van Agly samenbrengt. Gastronomische wijn met fluweelzachte tannines en lange afdronk. |
Gastronomie: | hertenkalf, lamszadel, hazenrug, jonge duif en gastronomische vleesgerechten |
Hazenrug met roomsaus: | Hazenrug met roomsaus Controleer de rug op restjes vliezen, kruidt met peper en zeezout en bak in boter en olijfolie, saignant! Neem de filets van de rug en houdt ze warm. De saus: Nodig: 1 ajuin of sjalot, 1 el gebroken geneverbessen, 8 gebroken peperkorrels, een klein takje tym, een half blaadje laurier, een scheutje rode wijn, 2 el wildfond, 2 el ketchup, ½ el mosterd, en 3 dl room. Hoe: Fruit de ajuin even aan in druppel olie, voeg de geneverbessen toe en laat even kleuren (de geneverbessen zullen nu hun smaak volledig afgeven) voeg alle ander ingrediënten toe, laat even goed doorkoken, zeven en op smaak brengen. |
![]() | |
![]() |