Acta Sanctorum

ÄCTÄ SANCTORUM
Herkomst/ land:Frankrijk
Appellatie:Côtes du Roussillon Village A.O.P.
Productieregio:De flanken van de Agly ten noorden van de Pyrénées Orientales/ Perpignan
Wijnhuis:Les Vignerons Catalans
Klimaat:Het klimaat wordt gekarakteriseerd door een zeer vochtig najaar, zachte winters, lichte regen in het voorjaar en droge en hete zomers. 2530 uren zonneschijn.
BodemtypeBruine leisteen, gneis précambriens, graniet
Hoogte:300 meter
Neerslag550 mm.
Druif70% Syrah en 30% Grenache Noir
Productie:De druiven worden apart gevinifieerd. Bij hun aankomst in de chai worden de druiven ontrist, gekneusd en ondergaan ze een traditionele maceratie. De extractie wordt bevorderd door het regelmatig overpompen. De wijn rijpt gedurende negen maanden in nieuwe eiken vaten.
Volume alcohol:15%
Jaar:2014
Opvoeding/type:9 maanden op nieuwe eiken vaten
Stop:Kurk
Verpakking:doos 6 flessen
Onderscheidingen:90/100 Robert Parker
** Guide Hachette
Schenken tussen:16 à 18°C.
Bewaren/ drinken:Nu drinken kan 10 jaar bewaren
Zien:Diep granaatrood met purperen accenten
Neus:Donkerrood fruit, marshmallow, mokka, zoete specerijen, intens gekonfijt fruit,
Smaak:Complex, krachtig, vol, zalvend in de mond dat alle kracht en finesse van het terroir van Agly samenbrengt. Gastronomische wijn met fluweelzachte tannines en lange afdronk.
Gastronomie:hertenkalf, lamszadel, hazenrug, jonge duif en gastronomische vleesgerechten
Hazenrug met roomsaus:Hazenrug met roomsaus
Controleer de rug op restjes vliezen, kruidt met peper en zeezout en bak in boter en olijfolie, saignant! Neem de filets van de rug en houdt ze warm.
De saus:
Nodig: 1 ajuin of sjalot, 1 el gebroken geneverbessen, 8 gebroken peperkorrels, een klein
takje tym, een half blaadje laurier, een scheutje rode wijn, 2 el wildfond, 2 el ketchup, ½ el mosterd, en 3 dl room.
Hoe:
Fruit de ajuin even aan in druppel olie, voeg de geneverbessen toe en laat even kleuren
(de geneverbessen zullen nu hun smaak volledig afgeven) voeg alle ander ingrediënten toe, laat even goed doorkoken, zeven en op smaak brengen.
Paulschoice_logo