Herkomst/ land: | Frankrijk |
Appellatie: | A.C. Bordeaux Clairet |
Productieregio: | Cantois, Entre Deux Mers, Dep. Gironde |
Wijnhuis: | Vignobles Chaigne et Fils |
Klimaat: | maritiem |
Bodemtype: | kalk, mergel, klei, kiezel, leem |
Druif: | 70% Cabernet sauvignon, 30% Merlot |
Volume alcohol: | 13% |
Jaar: | 2013 |
Opvoeding/type: | Clairet |
Vinificatie: | Macération préfermentaire 3 à 4 dagen. Lekwijn van beste rode cuves. Gecontroleerde gisting, opvoeding ” sur lies” tot aan de botteling in februari. |
Schenken tussen: | 7 à 8°C. |
Bewaren/ drinken: | nu drinken |
Zien: | helder donkerroze |
Neus: | druivenschil, gist |
Smaak: | rood fruit, zachte tannines |
Gastronomie: | als aperitief, bij zeevruchten, schaal- en schelpdieren, gegrilde vis, vis in saus en witte vleessoorten |
| |
| |