Herkomst/ land: | Frankrijk | |
Appellatie: | A.O.P. Coteaux du Languedoc | |
Productieregio: | Pic Saint-Loup/ Vacquières/ Montpellier | |
Wijnhuis: | Vellas père et fils | |
Klimaat: | Middellandse Zeeklimaat. | |
Bodemtype: | Zeer verschillend | |
Hoogte | 600 meter | |
Druif : | Grenache, Syrah, Mourvèdre | |
Productie: | BIO | |
Volume alcohol: | 14% | |
Jaar: | 2016 | |
Schenken tussen: | 15 à 17°C. | |
Bewaren/ drinken: | nu drinken kan tot 10 jaar bewaren | |
Zien: | purpervioletrood, | |
Neus: | rood en zwart rijp fruit, geroosterd, cacao | |
Smaak: | zacht maar sterk doorkomend, rijpe tannines, mooie balans, lange afdronk | |
Gastronomie: | Bij côte à l’os, tournedos Rossini, lamsvlees, kalfskroon | |
| | |
| 2016 : ondanks de hagel die een deel van de streek teisterde, was de regen van september een zegen en trok die de lange zomerdroogte enigzins recht. Ook de relatief hoge ligging van de wijngaarden speelde in het algemeen een rol voor de meest evenwichtige wijnen. Is dit globaal gezien het beste wijnjaar van de jongste wijnjaren voor Pic Saint-Loup? | |
| | |
| 2016 was een belangrijk jaar voor deze wijnstreek rond de Pic Saint-Loup (de berg), want eindelijk werd het dossier dat reeds een tiental jaren aansleepte goedgekeurd en werd de wijnstreek door het Nationaal Comité van het INAO op 7 september 2016 erkend als Appellation d’Origine Contrôlée Pic Saint-Loup. | |
| | |
| | |