Herkomst/ land: | Spanje |
Appellatie: | D.O. Alicante |
Productieregio: | Pinoso |
Wijnhuis: | La Bodega de Pinoso |
Klimaat: | mediterraan tot continentaal |
Druif : | Monastrell, Syrah, Merlot |
Druif : | Monastrell, Syrah, Merlot |
Bodemtype: | oude kalksteen op vulkanisch kalksteen, alluviale klei |
Hoogte: | 400 meter |
Productie: | Bio en Vegan |
Volume alcohol: | 15% |
Jaar: | 2015 |
Opvoeding/type: | zes maanden op Frans eikenhout |
Totale zuren | 5, gr/liter |
Restsuiker | 6 gr/liter |
Sulfiet | 73 mg/liter |
Stop: | kurk |
Verpakking: | doos 6 flessen |
Onderscheidingen: | PENIN GUIDE 2016: 90 Points |
| GOLD MEDAL Mundus Vini Biofach (Germany) 2011 |
| SILVER MEDAL Challenge Millesime Bio (France) 2011 |
| 3 STARS Premiun Select Challenge Prowein (Germany) 2011 |
| SILVER MEDAL Mundus Vini (Germany) 2012, 2013 |
| SILVER MEDAL Concours Mondial Bruxelles (Belgium) 2013 |
| GOLD MEDAL China Wine Awards (China) 2013 |
| VINOUS 91 POINTS Josh Reynolds (USA) 2016 |
| BRONZE MEDAL Vinum Nature (Espana) 2016 |
| 4 STARS (GOLD) Best Organic Winery of the Year Selection (Germany) 2016 |
Schenken tussen: | 15 à 18°C. |
Bewaren/ drinken: | nu drinken kan 5 tot 10 jaar bewaren |
Zien: | intens rood met een violette rand. |
Neus: | aroma’s van zwart fruit, peper, zwarte olijven en cacao. |
Smaak: | zachte aangename tannines, mooi evenwicht tussen vers fruit en gebrande koffie, milde en lange afdronk. |
Gastronomie: | bij gastronomische vleesbereidingen, tournedos Rossini, reezadel, patrijs, fazant, |
| De wijngaarden van “La bodega de Pinoso” liggen in de provincies Alicante en Murcia in het gebied Pinoso, Monóvar, Yecla en Jumilla, allen onder de D.O. Alicante. 70% van de aanplant is de lokale druif “Monastrell” welke dan ook het meest aanwezig is in de wijnen van deze bodega. |
| De vergel is de beste wijn van deze bodega. Het is dan ook een topwijn. De wijn is gelagerd geweest op nieuwe Franse eiken vaten en dat zorgt voor een fijne houttoets met zachte vanille accenten en hints van rijp rood fruit. |
| |
| |