Cava De Pró

Cava De Pró
Herkomst/ land:Spanje
Appellatie:Cava D.O.
Productieregio:Barcelona/ Penedès
Wijnhuis:Castell D'Or.
Klimaat:gematigd mediterraan klimaat
Neerslag:550 mm/ jaar
Bodemtype:Van zand tot klei
Druif :50% Xarel.lo, 30% Macabeo, 20% Parellada
Volume alcohol:11,50%
Opvoeding/type:Methode traditionelle
Onderscheidingen:Zilveren Medaille IWC International Wine Competition
Schenken tussen:6 à 8°C.
Bewaren/ drinken:tot 2 jaar
Zien:mooie schuimkroon, fijne pareling
Neus:peer, citrus, sappig fruit.
Smaak:evenwichtige zachte smaak, milde mousse. Verfrissende en elegante kwaliteitscava met amandel en toast. Plezierig in de mond, fris en complex. Een fijne mousse en een fruitige afdronk.
Gastronomie:Als aperitief, bij schaal en schelpdieren, gerookte vissen, vissen in zachte sausen. Lichte tapa’s
De Pro betekent in het Spaans:De Pro betekend in het Spaans “Onderscheiden voor zijn goede kwaliteiten”
Ligging:in het hartje van het Cavagebied aan de rand van de Middellandse Zee, beschermd door het Montserrat gebergte. Het milde klimaat, de matige regenval en de goed drainererende kalkrijke bodem zorgt voor een optimale conditie van de druiven.
Paulschoice_logo