| |
Herkomst/ land: | Spanje |
Appellatie: | Cava D.O. |
Productieregio: | Barcelona/ Penedès |
Wijnhuis: | Castell D'Or. |
Klimaat: | gematigd mediterraan klimaat |
Neerslag: | 550 mm/ jaar |
Bodemtype: | Van zand tot klei |
Druif : | 50% Xarel.lo, 30% Macabeo, 20% Parellada |
Volume alcohol: | 11,50% |
Opvoeding/type: | Methode traditionelle |
Onderscheidingen: | Zilveren Medaille IWC International Wine Competition |
Schenken tussen: | 6 à 8°C. |
Bewaren/ drinken: | tot 2 jaar |
Zien: | mooie schuimkroon, fijne pareling |
Neus: | peer, citrus, sappig fruit. |
Smaak: | evenwichtige zachte smaak, milde mousse. Verfrissende en elegante kwaliteitscava met amandel en toast. Plezierig in de mond, fris en complex. Een fijne mousse en een fruitige afdronk. |
Gastronomie: | Als aperitief, bij schaal en schelpdieren, gerookte vissen, vissen in zachte sausen. Lichte tapa’s |
De Pro betekent in het Spaans: | De Pro betekend in het Spaans “Onderscheiden voor zijn goede kwaliteiten” |
Ligging: | in het hartje van het Cavagebied aan de rand van de Middellandse Zee, beschermd door het Montserrat gebergte. Het milde klimaat, de matige regenval en de goed drainererende kalkrijke bodem zorgt voor een optimale conditie van de druiven. |
| |
| |