Aspergerisotto

Nodig voor 4 personen

  • 400 gr. risottorijst (arborio-rijst)
  • 200 gr groene asperges
  • 1 ajuin fijngehakt
  • 1 el + 25 gr boter
  • 0,750 liter blanke fond
  • 0.250 kookvocht van asperges
  • 100 gr parmesaanse kaas geraspt
  • Peper en zeezout
  • 4 schellen Italiaanse ham

Hoe:

  • Kook de asperges beetgaar, neem ze uit het kookvocht en snij ze in stukken van 3 cm.
  • Verwarm de boter en stoof de ajuin glazig. Voeg de rijst toe blijf roeren en laat even warmte nemen. Giet er de bouillon en het aspergevocht op en breng aan de kook, blijf roeren tot de rijst gaar is ongeveer 20 minuten.
  • Roer er de asperges en 25 gr boter onder en breng op smaak.
  • Garneer met geraspte kaas en de ham die je ondertussen gedroogd werd in de oven.

C:\Users\Paul\AppData\Local\Temp\Temp1_paul's_choice_logo's.zip\pauls_choice_logo-01.jpg