Tempura van scampi

Nodig voor 4 personen

  • 20 Scampi
  • 1 aubergine

Voor het deeg:

  • 1 ei
  • ¼ liter ijskoud water
  • 150 gr rijstbloem of zelfrijzende tarwebloem of ½ en ½

Tartaarsaus voor 4 personen

Hoe:

  • Pel de scampi maar laat het staartstukje zitten en haal er de darm uit.
  • Snij de aubergine overlangs en dan in sneetjes
  • Maak het deeg: klop het ei met het water op, doe er dan de bloem bij en meng in twee of drie slagen. Het geeft niet als er klontjes inzitten. Het geheim van goed tempura beslag is het zo min mogelijk kloppen, omdat het beslag anders te zwaar en te dik wordt.
  • Dompel de scampi en de auberginestukjes één voor één in het deeg en laat ze dan in een hete oliefrituur bakken. Niet te veel samen. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Je kan de scampi vervangen door rauwe visreepjes of door een visgehakt of visfarce.

C:\Users\Paul\AppData\Local\Temp\Temp1_paul's_choice_logo's.zip\pauls_choice_logo-01.jpg