Scampi in tomaat basilicum saus met essentiële olie van gele tijm.

Nodig:

  • 4 tot 5scampi per persoon
  • Visfumet van Arijs
  • Peper en fijn zeezout
  • Viskruiden van Arijs
  • Limoen
  • 1 tl gehakte ajuin
  • 1 gehakt lookteentje
  • Tomaten passata of tomatenblokjes in blik
  • Verse basilicumblaadjes
  • Olijfolie
  • Essentiële olie van gele tijm

Hoe: koken met essentiële olie:

  • Meng essentiële olie in een verhouding van max. 10 druppels essentiële olie op 50 ml andere olie (olijfolie of koolzaadolie, steeds van koude persing) en zet opzij, de mengeling blijft ongeveer 6 maanden goed daarna verliest ze smaak onder invloed van oxidatie.
  • Aldus kan je de olie beter doseren bij het koken.
  • Voeg deze mengeling steeds als laatste toe en laat de olie nooit meekoken.

Hoe:

  • Meng essentiële olie van gele tijm met olijfolie (of met koolzaadolie telkens van koude persing) in een verhouding van 10 druppels essentiële olie op 50 ml olijfolie
  • Stoof de ajuin en de look aan in olijfolie, blus met visfumet van Arijs en tomaten- passata. Laat even inkoken.
  • Bak ondertussen de scampi (kruiden met viskruiden van Arijs) in olijfolie in een tweede pannetje, de juiste gaartijd is “nog wat glazig in de kern”.
  • Neem de saus van het vuur en laat niet meer koken, hak de basilicum blaadjes en voeg toe aan de saus, breng op smaak met peper, zeezout, limoen en de mix van de olie.
  • Breng de scampi op een bord en nappeer met de saus.

C:\Users\Paul\AppData\Local\Temp\Temp1_paul's_choice_logo's.zip\pauls_choice_logo-01.jpg