Scampi’s in whiskysaus

Nodig:

  • scampi’s,
  • 2 dl room,
  • 1dl wittewijnsaus van Arijs,
  • Citroensap,
  • 1 tl zachte mosterd,
  • 1dl whisky,
  • Klontje boter, z
  • Zeezout,
  • Peper,
  • Gehakte dragon, t
  • Tomaten blokjes,
  • ½ stronk witloof,
  • 1 tl gehakte kervel.

Hoe:

  • Snipper het witloof en stoof het aan in een klontje boter.
  • Flambeer met de whisky, blus met de room, voeg de wittewijnsaus van Arijs toe, voeg de tomatenblokjes en de mosterd toe, laat garen, breng op smaak met peper, zeezout en citroen,
  • Werk af met gehakte kervel

TIP:

  • Bovenstaand gerechtje kan je zowel serveren als voorgerecht (4 stuks) of als hoofdgerecht (8 stuks).
  • De gastronomische gaartijd van de scampi is: “beetgaar en glazig in de kern”. Daarom is het aangeraden de scampi steeds apart te bereiden (bakken, grillen) van de saus. Als je toch een stoofpotje maakt, houdt dan de stooftijd zeer kort.
  • Verwijder steeds het darmkanaal van de scampi door een insnede te maken langs de rug en het kanaaltje met een mespunt te verwijderen.
  • Je kan de meeste scampi bereidingen doen met ongepelde scampi’s maar naar eigen keuze kan je de scampi’s voor alle bereidingen vooraf pellen, je kan ook het staartje er aanlaten.
C:\Users\Paul\AppData\Local\Temp\Temp1_paul's_choice_logo's.zip\pauls_choice_logo-01.jpg