Scampi’s in kruidenkaassaus

Nodig:

  • scampi’s,
  • klontje boter of olie,
  • 1 tl sjalot,
  • ½ tl paprikapoeder,
  • 2 dl wittewijnsaus van Arijs,
  • 1 el ketchup,
  • 2 el Maredsous dubbelroomkaas (=smeerkaas),
  • Peper, zeezout
  • Citroen
  • Peterselie gehakt
  • Bieslook en andere groene kruiden naar eigen keuze gesnipperd.

Hoe:

  • Snipper de sjalot en stoof aan in een klontje boter of olie, bestrooi met paprikapoeder en laat even mee garen, voeg de wittewijnsaus van Arijs en de ketchup toe, laat garen, doe er nu de Maredsous smeerkaas bij, dat mag meekoken, breng op smaak met peper zeezout en citroen.
  • Werk af met peterselie, bieslook en groene kruiden naar eigen keuze.

TIP:

  • Bovenstaand gerechtje kan je zowel serveren als voorgerecht (4 stuks) of als hoofdgerecht (8 stuks).
  • De gastronomische gaartijd van de scampi is: “beetgaar en glazig in de kern”. Daarom is het aangeraden de scampi steeds apart te bereiden (bakken, grillen) van de saus. Als je toch een stoofpotje maakt, houdt dan de stooftijd zeer kort.
  • Verwijder steeds het darmkanaal van de scampi door een insnede te maken langs de rug en het kanaaltje met een mespunt te verwijderen.
  • Je kan de meeste scampi bereidingen doen met ongepelde scampi’s maar naar eigen keuze kan je de scampi’s voor alle bereidingen vooraf pellen, je kan ook het staartje er aanlaten.
C:\Users\Paul\AppData\Local\Temp\Temp1_paul's_choice_logo's.zip\pauls_choice_logo-01.jpg