Scampi frit met tartaarsaus

Nodig voor 4 personen

  • 20 Scampi
  • Waterkers als garnituur
  • Tartaarsaus voor 4 personen

Hoe:

  • Pel de scampi maar laat het staartstukje zitten en haal er de darm uit.
  • Was en droog de scampi, haal ze door de bloem, door losgeklopt eiwit en door paneermeel.
  • Frituur op 180°C. mooi krokant, laat uitlekken op keukenrol en serveer op de bordjes met een klein garnituurtje van waterkers en geef de tartaarsaus apart.

 

Mayonaise en tartaarsaus.

De zogenaamde oliesausen worden koud bereid en koud geserveerd.

Als hun aller moeder moet beschouwd worden « la sauce mayonaise » met een tamelijk

eenvoudige kompositie.

Samenstelling voor 10 liter :

  • 40 eigelen
  • 8,5 liter arachideolie
  • l dl. citroensap
  • 50 gr zout
  • 2 gr peper
  • 100 gr mosterd

werkwijze :

  • meng de eigelen met de mosterd en het citroensap,
  • voeg langzaam de olie aan dit mengsel toe
  • en blijf roeren tot al de olie is opgebruikt.
  • Afsmaken met pezo.

De tartaarsaus:

is mayonaise met citroensap, gehakte hardgekookte eieren, gehakte ui en gehakte bieslook.

C:\Users\Paul\AppData\Local\Temp\Temp1_paul's_choice_logo's.zip\pauls_choice_logo-01.jpg