Scampi’s in currysaus of beter kerriesaus.

Nodig:

  • Scampi’s,
  • 1el olie of boter,
  • 1el curry (kerrie) poeder,
  • 1 kleine ajuin,
  • Een teentje look,
  • 2 el witte-wijnsaus van Arijs,
  • Peper en zeezout,
  • Kokosroom,
  • Pijpajuin.

Hoe:

  • Snipper de ajuin en de look,
  • stoof ze aan in olie of boter,
  • bestrooi met kerriepoeder,
  • blus met kokosroom en wittewijnsaus,
  • breng op smaak met peper zeezout en citroen,
  • werk af met pijpajuin.

TIP:

  • Bovenstaand gerechtje kan je zowel serveren als voorgerecht (4 stuks) of als hoofdgerecht (8 stuks).
  • De gastronomische gaartijd van de scampi is: “beetgaar en glazig in de kern”. Daarom is het aangeraden de scampi steeds apart te bereiden (bakken, grillen) van de saus. Als je toch een stoofpotje maakt, houdt dan de stooftijd zeer kort.
  • Verwijder steeds het darmkanaal van de scampi door een insnede te maken langs de rug en het kanaaltje met een mespunt te verwijderen.
  • Je kan de meeste scampi bereidingen doen met ongepelde scampi’s maar naar eigen keuze kan je de scampi’s voor alle bereidingen vooraf pellen, je kan ook het staartje er aanlaten.
C:\Users\Paul\AppData\Local\Temp\Temp1_paul's_choice_logo's.zip\pauls_choice_logo-01.jpg