Nodig:
- 1 kreeft
- 2dl room
- 1 dl visfumet
- 1 el witte wijn
- Citroensap
- Tl mosterd
- 1dl whisky
- Olijfolie
- Boter 2 x1el
- Zeezout
- Cayennepeper
- Gehakte dragon
- Tomates concassées
- 1 stronk witloof
Hoe:
- Blancheer of stoom de kreeft 2 à 3 minuten.
- Ciseleer het witloof en stoof het krokant in wat olie, breng op smaak.
- Snij de kreeft in stukken en verwijder de maag en de darm, vang de koraal en de lever apart op.
- De olijfolie en de helft van de boter verhitten de kreeft toevoegen, laten kleuren, flamberen met whisky blussen met witte wijn en visfumet, de room toevoegen.
- Zeezout, cayenne en citroen toevoegen, laten garen (zachtjes stoven) en de kreeft uitnemen.
- De saus goed aan de kook brengen.
- De lever en de koraal van de kreeft mengen met de andere helft van de (malse) boter.
- De saus van het vuur nemen, niet meer laten koken een mespuntje mosterd en de “leverkoraalboter” onderroeren, de gehakte dragonblaadjes en de tomates concassées toevoegen en afsmaken.
- De kreeft weer in de saus leggen en omzetten.
- Maak en sokkel van het witloof, leg de kreeft op het witloof en werk af met de saus.
- Geef er rijst bij.