Kreeft in whiskysaus

Nodig:

  • 1 kreeft
  • 2dl room
  • 1 dl visfumet
  • 1 el witte wijn
  • Citroensap
  • Tl mosterd
  • 1dl whisky
  • Olijfolie
  • Boter 2 x1el
  • Zeezout
  • Cayennepeper
  • Gehakte dragon
  • Tomates concassées
  • 1 stronk witloof

Hoe:

  • Blancheer of stoom de kreeft 2 à 3 minuten.
  • Ciseleer het witloof en stoof het krokant in wat olie, breng op smaak.
  • Snij de kreeft in stukken en verwijder de maag en de darm, vang de koraal en de lever apart op.
  • De olijfolie en de helft van de boter verhitten de kreeft toevoegen, laten kleuren, flamberen met whisky blussen met witte wijn en visfumet, de room toevoegen.
  • Zeezout, cayenne en citroen toevoegen, laten garen (zachtjes stoven) en de kreeft uitnemen.
  • De saus goed aan de kook brengen.
  • De lever en de koraal van de kreeft mengen met de andere helft van de (malse) boter.
  • De saus van het vuur nemen, niet meer laten koken een mespuntje mosterd en de “leverkoraalboter” onderroeren, de gehakte dragonblaadjes en de tomates concassées toevoegen en afsmaken.
  • De kreeft weer in de saus leggen en omzetten.
  • Maak en sokkel van het witloof, leg de kreeft op het witloof en werk af met de saus.
  • Geef er rijst bij.
C:\Users\Paul\AppData\Local\Temp\Temp1_paul's_choice_logo's.zip\pauls_choice_logo-01.jpg