Nodig voor vier personen
- 2 kreeften
- een scheut droge witte wijn
- 250 gr boter
- groene kruiden gehakt
- 30 gr peterselie
- 40 gr dragon
- 30 gr kervel
- 30 gr bieslook
- 50 gr peterselie
- 20 gr blaadjes basilicul
- een mespuntje cayennepeper
- een mespuntje tijm
- een mespuntje provencaalse kruiden
- pezo
Hoe:
- Blancheer of stoom de kreeft 2 à 3 minuten.
- Snij de kreeft zoals hoger beschreven, verwijder de maag en de darm en vang de koraal en de lever apart op.
- Meng de koraal en de lever met een flinke klont boter (50 gr.).
- Laat de boter smelten voeg de wijn en alle andere ingredienten toe.
- Leg de kreeft op de grill en giet er wat van de mengeling in.
- Regelmatig van het mengsel met een borrstel aanbrengen.
- Tot slot, verdeel de koraalleverboter over de halve kreeften, laat smelten, plaats op werme borden en geef er nog wat van de gesmoten kruidenboter bij.
Tip: Zeer lekker met gekookte aardappeltjes en zeekraal