Gegrilde kreeft met tuinkruiden

Nodig voor vier personen

  • 2 kreeften
  • een scheut droge witte wijn
  • 250 gr boter
  • groene kruiden gehakt
  • 30 gr peterselie
  • 40 gr dragon
  • 30 gr kervel
  • 30 gr bieslook
  • 50 gr peterselie
  • 20 gr blaadjes basilicul
  • een mespuntje cayennepeper
  • een mespuntje tijm
  • een mespuntje provencaalse kruiden
  • pezo

Hoe:

  • Blancheer of stoom de kreeft 2 à 3 minuten.
  • Snij de kreeft zoals hoger beschreven, verwijder de maag en de darm en vang de koraal en de lever apart op.
  • Meng de koraal en de lever met een flinke klont boter (50 gr.).
  • Laat de boter smelten voeg de wijn en alle andere ingredienten toe.
  • Leg de kreeft op de grill en giet er wat van de mengeling in.
  • Regelmatig van het mengsel met een borrstel aanbrengen.
  • Tot slot, verdeel de koraalleverboter over de halve kreeften, laat smelten, plaats op werme borden en geef er nog wat van de gesmoten kruidenboter bij.

Tip: Zeer lekker met gekookte aardappeltjes en zeekraal

C:\Users\Paul\AppData\Local\Temp\Temp1_paul's_choice_logo's.zip\pauls_choice_logo-01.jpg