Sint Jacobsvruchten carpaccio

Carpaccio

Is oorspronkelijk een gerecht van dungesneden rundvlees, het gerecht werd bedacht door Giuseppe Cipriani, de eigenaar van Harry’s Bar in Venetië in 1950 en dit voor de Venetiaanse Gravin Amalia Mocenigo. Het is genoemd naar de schilder Vittore Carpaccio.

Vandaag zijn er vele varianten.

Sint jacobsvruchten

Sint-jakobsschelpen moeten zeer vers zijn, dan smaken ze het best. De noten kunnen gebakken, gegrild of gepocheerd worden. Rauw zijn ze overheerlijk, ze zijn rijk aan ijzer.

Carpaccio van Sint jacobsvruchten

  • Meng olijfolie extra vierge met limoensap, peper en zeezout breng deze vinaigrette met een borsteltje op een bordje.
  • Leg hierop dunne schijfjes Sint Jacobsvrucht, besprenkel met de vinaigrette en werk af met puntjes wasabimayonaise, Parmezaanse kaas en bieslook. Meng de bloem met de maïzena, peper, zout en het paprikapoeder en doe dit in een plasticzak.
  • Droog de ringen met keukenrol en haal ze door de bloem, doe de ringen in de zak en goed schudden, laat de inktvis de bloem opnemen.
  • Bak ze kort in olie op 180° C. goudbruin, serveer met partjes citroen als je ze lang laat bakken worden ze taai, dus niet te veel ringen per keer bakken.
  • Tartaarsaus erbij geven is niet Spaans maar Vlaams!

C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\0f6ad5c2ce882030dfecd21a93d91d3c.jpg C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\0e1cb0c6a921f65cf4509849c1ff03cf.jpg C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\2f82b385bdf7ecb098f7f73c9d478e29.jpg C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\d7ad05535d80c59dfa0cc00d5db4791e.jpg

C:\Users\Paul\AppData\Local\Temp\Temp1_paul's_choice_logo's.zip\pauls_choice_logo-01.jpg