Prei aardappelsoepje met sint jacobsvruchten

Nodig voor 6 personen

  • Het wit van 1 of 2 preien
  • Olijfolie
  • 2 tot 3 aardappelen (bintje)
  • 7 dl visbouillon
  • Peper zeezout
  • Viskruiden van Arijs
  • 1 tl gehakte kervel
  • 3 dl room 40%
  • Limoen
  • 18 Sint Jacobsvruchten (3 per persoon) in schijfjes versneden.

Hoe:

  • Was en snijdt de prei en de aardappelen in kleine brunoise, stoof ze aan in olijfolie.
  • Voeg de visbouillon en viskruiden van Arijs toe, laat garen.
  • Voeg de room en de kervel toe en breng op smaak met peper, zeezout en limoen.
  • Schep de soep in voorverwarmde borden en verdeel de schijfjes rauwe Jacobsvruchten over de borden, roer even rond.

C:\Users\Paul\AppData\Local\Temp\Temp1_paul's_choice_logo's.zip\pauls_choice_logo-01.jpg