Oesters met witloof, wittewijnsaus, gedroogde goudsbloem en kervel

Nodig voor 12 oesters:

  • 12 diepe oesters (creuses)
  • 1 stronk witloof
  • Klein klontje boter
  • 1 dl wittewijnsaus van Arijs
  • 1 gedroogde goudsbloem
  • ½ dl droge witte wijn
  • ½ dl room 40%
  • 1 tl gehakte kervel
  • 1 limoen
  • Peper

Hoe:

  • Maak de oester open, bewaar het oestervocht, haal ze uit en pocheer de oesters in hun eigen vocht, leg de oesters terug in hun schelpen en houd ze warm.
  • Versnijdt de gedroogde goudsbloem en week ze in wat droge witte wijn, snijdt het witloof in kleine reepjes en stoof het even aan in wat boter, voeg wittewijnsaus van Arijs toe, een scheutje oestervocht en een scheutje room, laat even koken. Werk af met gehakte kervel, peper van de molen, de geweekte goudsbloem en limoensap.
  • Breng op smaak.

C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\aaf42fae5a5672c87efea257a365c27a--gluten.jpg C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\0f6ad5c2ce882030dfecd21a93d91d3c.jpg C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\df89ddda6058dc05ea6a36baca9b3dd6.jpg C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\d7ad05535d80c59dfa0cc00d5db4791e.jpg C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\selder.png C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\a6d51c06bc334340e8f8effcac30f104.jpg

C:\Users\Paul\AppData\Local\Temp\Temp1_paul's_choice_logo's.zip\pauls_choice_logo-01.jpg