Oesters met venkel, zure room en saffraan

  • Maak de oester open, bewaar het oestervocht, haal ze uit en pocheer de oester.
  • Snij de venkel in reepjes en stoof de venkel met steranijs beetgaar in wat boter en breng op smaak, leg in elke oesterschelp een lepeltje venkel.
  • Leg op de venkel een gepocheerde oester.
  • De saus: zeef het oestervocht en breng aan de kook met een beetje gesnipperde sjalot, evenveel droge witte wijn en een eetlepel “vissaus met saffraan van Arijs”. Laat inkoken, voeg de zure room toe, breng op smaak met peper van de molen.
  • Bedek de oester met de saus, leg er een mespuntje haringeitjes op en een blaadje citroenmelisse.

C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\0f6ad5c2ce882030dfecd21a93d91d3c.jpg C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\selder.png C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\a6d51c06bc334340e8f8effcac30f104.jpg C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\df89ddda6058dc05ea6a36baca9b3dd6.jpg C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\d7ad05535d80c59dfa0cc00d5db4791e.jpg

C:\Users\Paul\AppData\Local\Temp\Temp1_paul's_choice_logo's.zip\pauls_choice_logo-01.jpg