Oesters met prei, kokosroom en kervel

  • Maak de oester open, bewaar het oestervocht, haal ze uit en pocheer de oester.
  • Snij de prei in reepjes en stoof de prei beetgaar in wat boter en breng op smaak, leg in elke oesterschelp een lepeltje prei.
  • Leg op de prei een gepocheerde oester.
  • De saus: zeef het oestervocht en breng aan de kook met een beetje gesnipperde sjalot, evenveel droge witte wijn en een eetlepel visfumet. Laat tot de helft inkoken en voeg de kokosroom toe. Breng op smaak met enkele druppels limoensap en peper van de molen.
  • Bedek de oesters met de saus, rasp er wat limoenschil over en doe er een plukje kervel op.

C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\0f6ad5c2ce882030dfecd21a93d91d3c.jpg C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\selder.png C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\a6d51c06bc334340e8f8effcac30f104.jpg C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\d7ad05535d80c59dfa0cc00d5db4791e.jpg

C:\Users\Paul\AppData\Local\Temp\Temp1_paul's_choice_logo's.zip\pauls_choice_logo-01.jpg