Mosselen, botermelk, en groene kruiden

Nodig per persoon:

  • 1 kg mosselen goed gewassen
  • ½ tot 1 ajuin in ringen
  • 1 stengel witte selder versneden
  • Komijnzaadjes (geroosterd en gebroken)
  • 1 el gehakte kervel
  • 1 el gehakte peterselie
  • Scheutje olijfolie
  • Voor de afwerking wat limoensap en limoenrasp.
  • Mosselkruiden van Arijs
  • Scheut botermelk

Hoe:

  • Snijdt de ajuin in ringen en de selder in brunoise.
  • Doe een scheutje olijfolie in een mosselpotje, voeg ajuin, selder en komijnzaadjes toe en laat even stoven zonder kleuren, blus met een scheut botermelk.
  • Voeg de mosselen toe en de mosselkruiden van Arijs. Doe het deksel op het potje.
  • Laat garen op groot vuur, na enkele minuten moet je de mosselen rond schudden (de onderste naar boven) voeg er eerst de gehakte kervel, de gehakte peterselie en enkele druppels limoensap aan toe, nog enkele minuten op groot vuur, weer opschudden om de groene kruiden te mengen, rasp er wat limoenzeste over en opdienen liefst met frietjes, mayonaise en mosselsaus van Arijs.

C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\0f6ad5c2ce882030dfecd21a93d91d3c.jpg C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\selder.png C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\d7ad05535d80c59dfa0cc00d5db4791e.jpg

C:\Users\Paul\AppData\Local\Temp\Temp1_paul's_choice_logo's.zip\pauls_choice_logo-01.jpg