Gebakken mosselen

Nodig voor 4 personen:

  • 36 Mosselen
  • Een beetje bloem
  • citroen
  • boter om te bakken
  • boter voor de saus
  • een scheutje witte wijn
  • plastic zak
  • peper en zout
  • witte wijn
  • room
  • 1 el gehakte peterselie

Hoe:

  • De mosselen spoelen en openen met het mosselmes. Uit de schelp halen en laten uitlekken. Het vocht niet laten verloren gaan.
  • De helft van de schelpen wassen en drogen.
  • Zout en peper in de bloem mengen in een plastic zak. De uitgelekte mosselen in de bloemzak wentelen en in hete boter krokant bakken op hoog vuur en terug in de schelpen leggen (9 per bord).
  • Kook het mosselvocht in met de witte wijn, voeg de room, toe kook weer in, werk er de verse koude boter door (laat de saus de kleine klontjes boter één voor één opnemen)
  • Breng op smaak met peper, zout en citroen.
  • Lepel de saus naast de gebakken mosselen, bestrooi met peterselie.

C:\Users\Paul\AppData\Local\Temp\Temp1_paul's_choice_logo's.zip\pauls_choice_logo-01.jpg