Mosselen een beetje oosters

Nodig per persoon:

  • 1 kg mosselen goed gewassen
  • ½ ajuin in ringen
  • 2 teentjes look geplet en gehakt
  • 2 el olijfolie
  • 1 stengel witte selder in bruunoise
  • ¼ stengel citroengras gesneden en geplet
  • 2 dl kokosroom
  • Snuifje kerriepoeder (curry)
  • Een beetje gehakte gember
  • Enkele druppels limoensap
  • Mosselkruiden van Arijs
  • Scheutje Sake (Japanse rijstwijn)

Voor de afwerking, een beetje gesnipperde verse munt en verse koriander.

Hoe:

  • Stoof de ajuin met de selder in de olijfolie, voeg het citroengras en de look toe.
  • Voeg er de kerrie bij, laat even drogen en bevochtig met de kokosmelk, laat even goed doorkoken en voeg de mosselen toe, enkele druppels limoensap, mosselkruiden van Arijs en de gember.
  • Na enkele minuten moet je de mosselen rond schudden (de onderste naar boven) en nog enkele minuten op groot vuur.
  • Voeg de munt, de koriander en een scheutje sake toe, schud goed rond en dien op, liefst met frietjes, mayonaise en mosselsaus van Arijs.

C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\0f6ad5c2ce882030dfecd21a93d91d3c.jpg C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\selder.png C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\d7ad05535d80c59dfa0cc00d5db4791e.jpg

C:\Users\Paul\AppData\Local\Temp\Temp1_paul's_choice_logo's.zip\pauls_choice_logo-01.jpg