Mosselen en kokkels in de barbecue

Nodig:

  • 500 gr mosselen goed gewassen
  • 500 gr kokkels goed gewassen
  • 1 ajuin
  • 2 teentjes look geplet en gehakt
  • 2 el olijfolie
  • ½ witte selder
  • 1 stengel citroengras gesneden en geplet
  • 2 dl kokosmelk
  • ½ el kerriepoeder
  • 1 tl gehakte verse koriander
  • 1 el citroenmelisse
  • Sap van 1 limoen
  • Zwarte peper en zout
  • rasp van limoenzeste

Hoe:

  • Stoof de ajuin met de selder, het citroengras en de look in de olie.
  • Voeg er de kerrie bij en bevochtig met de kokosmelk, laat even goed doorkoken en voeg er van het vuur af de koriander en het limoensap bij, breng op smaak.
  • Maak een schaal goed heet op de barbecue, doe er de mosselen en de kokkels in, ze zullen vrijwel onmiddellijk opengaan.
  • Giet nu de groentensaus over de schelpen en meng het geheel goed door elkaar.
  • Laat even doorkoken en bestrooi met wat limoenrasp.

Variatie: zelfde recept in de wok:

Maak de wok goed warm, doe er de olie in en dan de groenten en de kerrie, laat even goed roerbakken, voeg nu de mosselen en de kokkels toe en bevochtig met de kokosmelk. Roerbak tot de schelpen gaar zijn.

C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\0f6ad5c2ce882030dfecd21a93d91d3c.jpg C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\selder.png

C:\Users\Paul\AppData\Local\Temp\Temp1_paul's_choice_logo's.zip\pauls_choice_logo-01.jpg