Calamares a la romana Gefrituurde inktvis met tartaarsaus

Nodig:

  • 350 gr calamares (pijlinktvis) ringen
  • zout
  • bloem
  • maïzena
  • zacht paprikapoeder
  • 1/4de tl zwarte peper
  • olie om in te bakken (arachide- of olijfolie)
  • 2 citroenen in partjes
  • Tartaarsaus

Hoe:

  • Meng de bloem met de maïzena, peper, zout en het paprikapoeder en doe dit in een plasticzak.
  • Droog de ringen met keukenrol en haal ze door de bloem, doe de ringen in de zak en goed schudden, laat de inktvis de bloem opnemen.
  • Bak ze kort in olie op 180° C. goudbruin, serveer met partjes citroen als je ze lang laat bakken worden ze taai, dus niet te veel ringen per keer bakken.
  • Tartaarsaus erbij geven is niet Spaans maar Vlaams!
C:\Users\Paul\AppData\Local\Temp\Temp1_paul's_choice_logo's.zip\pauls_choice_logo-01.jpg