Witloofsoep gebonden met aardappelen met een toastje Boursin groene kruiden

Nodig: voor 4 à 5 personen

  • 4 stronken witloof
  • 2 à 3 aardappelen Bintje of bloemige
  • 1 ajuin
  • 1 stuk wit van prei
  • 2 teentjes look
  • 1 kruidentuiltje (bouquet garni)
  • Peper en zeezout
  • Mespuntje currypoeder
  • 1 liter gevogeltebouillon
  • 2 dl room 40%
  • Klontje boter
  • 15 toastjes
  • 1 pakje Boursin met groene kruiden en look

Hoe:

  • Houdt een stronk witloof apart, snipper deze, stoof hem beetgaar en zet apart.
  • Reinig en snipper het overige witloof, de ajuin, de look, was en snijdt de prei, stoof samen aan in de boter, strooi de currypoeder erover, laat even drogen en voeg de bouillon toe.
  • Voeg de versneden aardappelen toe en breng aan de kook, laat garen.
  • Mix de soep, verwijder eerst het kruidentuiltje.
  • Weer aan de kook brengen, afschuimen, voeg de room en het beetgaar gestoofde witloof toe en breng op smaak.
  • Besmeer de toastjes met de Boursin, zet ze even warm in de oven en verdeel ze in de borden, schep er de soep over.

 

C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\aaf42fae5a5672c87efea257a365c27a--gluten.jpg C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\d7ad05535d80c59dfa0cc00d5db4791e.jpg C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\selder.png

C:\Users\Paul\AppData\Local\Temp\Temp1_paul's_choice_logo's.zip\pauls_choice_logo-01.jpg