Nodig voor 4 personen:
- 1 liter sterke gevogeltebouillon
- 4 stronkjes witloof
- 40 gr boter en 50 gr bloem voor de roux
- 2 dl room en 2 eigelen voor de liaison
- 1 el ahornsiroop of honing
- 1 el olijfolie
Voor de afwerking
- 2 dunne schellen Zwarte woudham in dunne julienne gesneden
- 2 hardgekookte eitjes in brunoise gesneden
- 1 el gehakte peterselie
- 50 gr geraspte gruyèrekaas
Hoe:
- Blanke roux maken van de boter en de bloem en laten afkoelen.
- Reinig en snipper het witloof, stoof het even aan in de olijfolie en voeg de bouillon en de ahornsiroop toe.
- Breng aan de kook, laat garen, voeg de roux toe en laat 5 minuten zachtjes koken.
- De soep mixen en door de fijne zeef drukken
- Weer aan de kook brengen, afschuimen, van het vuur nemen, afwerken met de liaison en op smaak brengen.
- De ham, de eitjes in soep roeren.
- De peterselie en de gemalen kaas laatst toevoegen in de borden.