Witloofsoep gebonden met blanke roux

Nodig voor 4 personen:

  • 1 liter sterke gevogeltebouillon
  • 4 stronkjes witloof
  • 40 gr boter en 50 gr bloem voor de roux
  • 2 dl room en 2 eigelen voor de liaison
  • 1 el ahornsiroop of honing
  • 1 el olijfolie

Voor de afwerking

  • 2 dunne schellen Zwarte woudham in dunne julienne gesneden
  • 2 hardgekookte eitjes in brunoise gesneden
  • 1 el gehakte peterselie
  • 50 gr geraspte gruyèrekaas

Hoe:

  • Blanke roux maken van de boter en de bloem en laten afkoelen.
  • Reinig en snipper het witloof, stoof het even aan in de olijfolie en voeg de bouillon en de ahornsiroop toe.
  • Breng aan de kook, laat garen, voeg de roux toe en laat 5 minuten zachtjes koken.
  • De soep mixen en door de fijne zeef drukken
  • Weer aan de kook brengen, afschuimen, van het vuur nemen, afwerken met de liaison en op smaak brengen.
  • De ham, de eitjes in soep roeren.
  • De peterselie en de gemalen kaas laatst toevoegen in de borden.

C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\aaf42fae5a5672c87efea257a365c27a--gluten.jpg C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\d7ad05535d80c59dfa0cc00d5db4791e.jpg C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\selder.png

C:\Users\Paul\AppData\Local\Temp\Temp1_paul's_choice_logo's.zip\pauls_choice_logo-01.jpg