Nodig voor 8 personen:
- 1/2 knolselder
- 1 wortel
- 1 pastinaak
- 2 gele raap
- 1 ajuin
- 1 koolrabi
- 2 aardpeer
- 1 prei
- ½ Chinese kool
- Peper en zeezout
- Bouillonblokjes voor 1,5 à 2 liter
- ½ potje Maredsous smeerkaas
- 75 gr gekookte ham in julienne
- Klontje boter
- Gehakte peterselie
Hoe:
- De groenten reinigen, wassen en in brunoise snijden, de Chinese kool in julienne snijden en apart houden.
- Stoof de groenten aan in de boter en bevochtig met water en de bouillonblokjes en laat garen.
- Ondertussen, hak de peterselie, snijdt de Chinese kool en de gekookte kam in julienne.
- Voeg de Chinese kool bij de soep, laat even meekoken, zet van het vuur, roer er de Maredsous onder, de gekookte ham, de peterselie en breng op smaak.