Krachtige wintergroenten soep

Nodig voor 8 personen:

  • 1/2 knolselder
  • 1 wortel
  • 1 pastinaak
  • 2 gele raap
  • 1 ajuin
  • 1 koolrabi
  • 2 aardpeer
  • 1 prei
  • ½ Chinese kool
  • Peper en zeezout
  • Bouillonblokjes voor 1,5 à 2 liter
  • ½ potje Maredsous smeerkaas
  • 75 gr gekookte ham in julienne
  • Klontje boter
  • Gehakte peterselie

Hoe:

  • De groenten reinigen, wassen en in brunoise snijden, de Chinese kool in julienne snijden en apart houden.
  • Stoof de groenten aan in de boter en bevochtig met water en de bouillonblokjes en laat garen.
  • Ondertussen, hak de peterselie, snijdt de Chinese kool en de gekookte kam in julienne.
  • Voeg de Chinese kool bij de soep, laat even meekoken, zet van het vuur, roer er de Maredsous onder, de gekookte ham, de peterselie en breng op smaak.

 

C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\d7ad05535d80c59dfa0cc00d5db4791e.jpg C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\selder.png

C:\Users\Paul\AppData\Local\Temp\Temp1_paul's_choice_logo's.zip\pauls_choice_logo-01.jpg