Vissoep met rouille en toast

Nodig voor 1 liter (4 à 5 personen):

  • 8 dl visfumet
  • 200 gr zeevisfilet zonder graten in reepjes (assortiment)
  • 1 ajuin gehakt
  • 2 dl droge witte wijn
  • 2 tomaten in blokjes zonder vel en zonder pitjes
  • 2 teentjes look geperst
  • Enkele saffraandraadjes
  • Klontje boter
  • 2 el vers gehakte groene kruiden.

Hoe:

  • Week de saffraandraadjes in een beetje van de witte wijn.
  • Fruit de uitjes in de boter, voeg de look toe, fruit even verder, blus met de rest van de witte wijn en voeg de visfumet toe, breng aan de kook.
  • Laat 10 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de visreepjes en de tomatenblokjes toe, laat niet meer koken maar pocheer de vis in de soep.
  • Breng op smaak en werk af met wat vers gehakte groene kruiden.

TIP: je kan ook schelp- en/of schaaldieren toevoegen.

Rouille:

Nodig:

  • 2 rode paprika’s
  • 4 teentjes look
  • 3 eigelen
  • Citroensap
  • Een beetje saffraan
  • 2 dl olijfolie
  • Peper en zeezout

Hoe:

  • Schil de paprika’s (dunschiller) verwijder de zaadlijsten en verdeel in 4, leg ze in een ovenschaal met wat olijfolie en laat ze zachtjes garen gedurende 45 minuten, laat afkoelen.
  • Week ondertussen de saffraan in enkele druppels water.
  • Maak een mayonaise met eigeel, olijfolie, citroensap, peper en zeezout.
  • Pel de look doe in de blender en mix ze fijn samen met de geconfijte paprika’s.
  • Voeg de geweekte saffraan en het water toe aan de mayonaise.
  • Alles samen mengen en op smaak brengen.

 

Maak toastjes van schuin versneden stokbrood serveer ze warm en apart de rouille.

 

C:\Users\Paul\AppData\Local\Temp\Temp1_paul's_choice_logo's.zip\pauls_choice_logo-01.jpg