Franse uiensoep

Nodig voor 1 liter, 3 à 4 personen:

  • img1  
  • Granen melk selder
  • 1 liter krachtige bouillon
  • 4 grote ajuinen
  • 2 preistengels (alleen het wit gebruiken)
  • 5 dikke lookteentjes
  • tijm, zwarte peper van de molen
  • 2 Laurierbladeren
  • 1 el boter
  • Toastjes of geroosterd Frans brood en gemalen kaas.
  • Wat gehakte groene kruiden (peterselie, kervel, bieslook…)

Hoe:

  • Reinig, was en snijdt de groenten (de prei in ringen).
  • Stoof de ajuin en de look aan is de boter, laat goed donker kleuren, voeg dan de prei toe en laat even mee stoven.
  • Voeg de bouillon toe en laat garen.
  • Bestrooi de toastjes of Frans brood met de kaas en gratineer in de oven of onder de salamander. Je kan ze apart serveren of in de soep laten drijven.
  • Garnier met wat gehakte groene kruiden.
C:\Users\Paul\AppData\Local\Temp\Temp1_paul's_choice_logo's.zip\pauls_choice_logo-01.jpg