Nodig voor 1 liter, 3 à 4 personen:
- Granen melk selder
- 1 liter krachtige bouillon
- 4 grote ajuinen
- 2 preistengels (alleen het wit gebruiken)
- 5 dikke lookteentjes
- tijm, zwarte peper van de molen
- 2 Laurierbladeren
- 1 el boter
- Toastjes of geroosterd Frans brood en gemalen kaas.
- Wat gehakte groene kruiden (peterselie, kervel, bieslook…)
Hoe:
- Reinig, was en snijdt de groenten (de prei in ringen).
- Stoof de ajuin en de look aan is de boter, laat goed donker kleuren, voeg dan de prei toe en laat even mee stoven.
- Voeg de bouillon toe en laat garen.
- Bestrooi de toastjes of Frans brood met de kaas en gratineer in de oven of onder de salamander. Je kan ze apart serveren of in de soep laten drijven.
- Garnier met wat gehakte groene kruiden.