Twee kleuren bloemkoolroomsoep met crumble van gerookte spek.

Bloemkoolsoepje met gerookte paling, zure room en avruga

Nodig voor 4 personen:

  • Een halve bloemkool (ook de groene bladeren)
  • 2 dl room
  • 1 Ajuin
  • 1 Prei
  • Peper en zout
  • 1 liter bouillon
  • 2 sneetjes gerookt spek

Hoe:

  • Snijd de bloemkool in roosjes, bewaar het harde binnenste en de groene bladeren.
  • Stoof het harde binnenste van de bloemkool samen met het wit van de prei en ui in een beetje vetstof en voeg wat bloem toe.
  • Voeg de 2/3de van de bouillon erbij en breng aan de kook.
  • Mix de soep en zeef de soep.
  • Kook de bloemkoolroosjes beetgaar, voeg 2/3de van het kookvocht bij de soep.
  • Gaar het groen van de bloemkool en de prei in rest van de bouillon 1/3de , mix en zeef tot coulis, breng op smaak.
  • Werk de soep af met de room en de bloemkoolroosjes en breng op smaak.
  • Snipper het gerookt spek en bak tot krokante crumble.
  • Schep de soep in een bord, bestrooi met de crumble en giet en een rondje van de coulis bij.
C:\Users\Paul\AppData\Local\Temp\Temp1_paul's_choice_logo's.zip\pauls_choice_logo-01.jpg