Bloemkoolsoepje met gerookte paling, zure room en avruga
Nodig voor 4 personen:
- Een halve bloemkool (ook de groene bladeren)
- 2 dl room
- 1 Ajuin
- 1 Prei
- Peper en zout
- 1 liter bouillon
- 2 sneetjes gerookt spek
Hoe:
- Snijd de bloemkool in roosjes, bewaar het harde binnenste en de groene bladeren.
- Stoof het harde binnenste van de bloemkool samen met het wit van de prei en ui in een beetje vetstof en voeg wat bloem toe.
- Voeg de 2/3de van de bouillon erbij en breng aan de kook.
- Mix de soep en zeef de soep.
- Kook de bloemkoolroosjes beetgaar, voeg 2/3de van het kookvocht bij de soep.
- Gaar het groen van de bloemkool en de prei in rest van de bouillon 1/3de , mix en zeef tot coulis, breng op smaak.
- Werk de soep af met de room en de bloemkoolroosjes en breng op smaak.
- Snipper het gerookt spek en bak tot krokante crumble.
- Schep de soep in een bord, bestrooi met de crumble en giet en een rondje van de coulis bij.