Thaise kippensoep (tom kha gai)

Nodig voor 4 personen:

  • ½ wit van prei
  • 1 wortel
  • 1 ajuin
  • 2 takken witte selder
  • Klontje boter of olijfolie
  • Currypoeder
  • 2 blokjes gevogeltefond
  • 125 gr champignons
  • 1 kippenfilet
  • Peper
  • Zeezout
  • Blikje kokosmelk
  • Enkele blaadje koriander

Eventueel om meer smaak te creëren

  • Citroengras: een klein stukje
  • Galanga (= familie van gember) of gember: een klein stukje
  • Limoenblaadjes gescheurd: 1 of 2 blaadjes
  • Sap van limoen: enkele druppels

Hoe:

  • Snijdt de prei, wortel, ui en selder in brunoise en stoof aan in boter.
  • Bestrooi met kerriepoeder en stoof aan.
  • Voeg de 2 bouillonblokjes toe en 500 gr.water.
  • Voeg de kippenfilet (versneden in dunnen sneetjes) en de versneden champignons toe, peper en zeezout en laat garen,
  • Voeg nu de kokosmelk en extra water toe zodat je 1 liter bekomt.
  • Breng op smaak en werk af met gehakte korianderblaadjes.
C:\Users\Paul\AppData\Local\Temp\Temp1_paul's_choice_logo's.zip\pauls_choice_logo-01.jpg