Nodig voor 4 personen:
- ½ wit van prei
- 1 wortel
- 1 ajuin
- 2 takken witte selder
- Klontje boter of olijfolie
- Currypoeder
- 2 blokjes gevogeltefond
- 125 gr champignons
- 1 kippenfilet
- Peper
- Zeezout
- Blikje kokosmelk
- Enkele blaadje koriander
Eventueel om meer smaak te creëren
- Citroengras: een klein stukje
- Galanga (= familie van gember) of gember: een klein stukje
- Limoenblaadjes gescheurd: 1 of 2 blaadjes
- Sap van limoen: enkele druppels
Hoe:
- Snijdt de prei, wortel, ui en selder in brunoise en stoof aan in boter.
- Bestrooi met kerriepoeder en stoof aan.
- Voeg de 2 bouillonblokjes toe en 500 gr.water.
- Voeg de kippenfilet (versneden in dunnen sneetjes) en de versneden champignons toe, peper en zeezout en laat garen,
- Voeg nu de kokosmelk en extra water toe zodat je 1 liter bekomt.
- Breng op smaak en werk af met gehakte korianderblaadjes.