Spaanse groentesoep met groene coulis

Nodig voor 4 personen

  • 3 dl kippenbouillon
  • 1 klein blikje witte bonen

C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\selder.png C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\0e1cb0c6a921f65cf4509849c1ff03cf.jpg C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\d7ad05535d80c59dfa0cc00d5db4791e.jpg C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\a6d51c06bc334340e8f8effcac30f104.jpg

  • 1 bolleke look
  • 1 stuk wit van prei
  • 1 ajuinen
  • 2 el olijfolie
  • Peper en zeezout
  • Voor de liaison: 2 eigelen en 2 dl room
  • Voor de groene coulis: 1 bussel waterkers 2 dl olijfolie, een snuifje bicarbonaat
  • Voor het garnituur: 100 gr Spaanse ham, scheutje droge sherry

Hoe:

  • Pel de look en se ajuin en snijdt in blokjes, stoof aan in olijfolie (op laag vuur).
  • Reinig, was en snijdt de prei, voeg toe aan de soep en laat stoven, de groenten mogen echt lang stoven zodat ze bijna in puree vallen. Voeg de bouillon, de witte bonen en de kruiding toe en laat garen.
  • Mix de soep en doe door de fijne zeef, breng terug aan de kook, schuim af, zet van het vuur af, voeg de liaison en de Sherry toe en breng op smaak
  • Ondertussen maken we de groene coulis:
    • Was de waterkers, pluk wat blaadjes en houd ze apart als garnituur.
    • Verwijder de taaiste steeltjes, kook de overige in kokend water met een ietsje bicarbonaat (ongeveer 5 à 6 minuten), giet af en koel af onder koud stromend water.
    • Mix de waterkers in een blender en voeg olijfolie toe, mix weer en breng op smaak.

Afwerking:

  • Scheur of snijdt de Spaanse ham in reepjes.
  • Schep de soep in de borden, bestrooi met de Spaanse ham en werk af met enkele waterkersblaadjes en de groene coulis.
C:\Users\Paul\AppData\Local\Temp\Temp1_paul's_choice_logo's.zip\pauls_choice_logo-01.jpg