Nodig:
- 1 kg schorseneren
- ½ stengel wit van prei
- 1 ajuin
- Klontje boter
- 1 citroen
- 4 aardappelen Bintje
- 1 liter groentebouillon
- 1 flesje tripel Westmalle
- 1 kippenfilet
- 1 teentje knoflook
- 2 dl room
- 1 takje tijm
- 2 blaadjes laurier
- Zeezout en peper van de molen en nootmuskaat
- 2 hardgekookte eitjes (max. 8 minuten)
- 2 el gehakte peterselie
- 2 el gehakte noten (mengeling)
Hoe:
- Schraap de schorseneren schoon. Snijdt ze in stukjes van ongeveer 2 cm en leg ze in water met het citroensap tegen het verkleuren.
- Schil de aardappelen en snijdt ze in blokjes, was en snijdt de prei, de ajuin en de look (pletten dan snijden).
- Stoof de groenten aan in een klontje boter en voeg dan de aardappelen toe, de bouillon en de tripel.
- Kruid met de tijm, de laurier, zeezout en peper van de molen.
- Breng aan de kook en laat 30 minuten zachtjes koken.
- Mix de soep.
- Snijd het kippenvlees in dunne reepjes, voeg bij de soep.
- Kook ondertussen de eitjes (8 minuten) laat ze afkoelen en hak ze grof, was en hak de peterselie. Hak de noten en meng met de peterselie en de eitjes.
- Doe de room in de soep, breng op smaak.
- Schep de soep in borden en bestrooi met de mix van eitjes, peterselie en noten.
- Rasp er een ietsje nootmuskaat over.