Schorsenerensoep met tripel

Nodig:

  • 1 kg schorseneren
  • ½ stengel wit van prei
  • 1 ajuin
  • Klontje boter
  • 1 citroen
  • 4 aardappelen Bintje
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 flesje tripel Westmalle
  • 1 kippenfilet
  • 1 teentje knoflook
  • 2 dl room
  • 1 takje tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • Zeezout en peper van de molen en nootmuskaat
  • 2 hardgekookte eitjes (max. 8 minuten)
  • 2 el gehakte peterselie
  • 2 el gehakte noten (mengeling)

Hoe:

  • Schraap de schorseneren schoon. Snijdt ze in stukjes van ongeveer 2 cm en leg ze in water met het citroensap tegen het verkleuren.
  • Schil de aardappelen en snijdt ze in blokjes, was en snijdt de prei, de ajuin en de look (pletten dan snijden).
  • Stoof de groenten aan in een klontje boter en voeg dan de aardappelen toe, de bouillon en de tripel.
  • Kruid met de tijm, de laurier, zeezout en peper van de molen.
  • Breng aan de kook en laat 30 minuten zachtjes koken.
  • Mix de soep.
  • Snijd het kippenvlees in dunne reepjes, voeg bij de soep.
  • Kook ondertussen de eitjes (8 minuten) laat ze afkoelen en hak ze grof, was en hak de peterselie. Hak de noten en meng met de peterselie en de eitjes.
  • Doe de room in de soep, breng op smaak.
  • Schep de soep in borden en bestrooi met de mix van eitjes, peterselie en noten.
  • Rasp er een ietsje nootmuskaat over.

 

 

C:\Users\Paul\AppData\Local\Temp\Temp1_paul's_choice_logo's.zip\pauls_choice_logo-01.jpg