Rode linzensoep

Nodig voor 4 personen

  • 160 gr rode linzen
  • ½ liter krachtige vleesbouillon

C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\2f82b385bdf7ecb098f7f73c9d478e29.jpg C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\d7ad05535d80c59dfa0cc00d5db4791e.jpg C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\selder.png

  • 3 stengels witte selder
  • 2 grote ajuinen
  • 1 dikke wortel
  • 2 teentjes look
  • Takje rozemarijn
  • 1 klein blikje gepelde tomaten (1/2liter)
  • Snuifje currypoeder
  • 4 sneetjes gerookt ontbijtspek
  • 1 kl. mosterd
  • Klontje boter 2 x
  • Peper en zeezout
  • 100 gr champignons
  • 1 potje tuinkers
  • 2 el room

Hoe:

  • Pel de ajuin en de look, was de selder, schil de wortel, snijdt alles in blokjes en stoof aan in de boter.
  • Voeg currypoeder toe, laat even drogen en bevochtig met de bouillon en de gepelde tomaten, vroeg alle kruiden toe en breng aan de kook.
  • Reinig en versnijdt de champignons en bak ze aan in boter en voeg toe aan de soep, voeg ook de linzen toe, breng roerend aan de kook en laat 40 minuten koken.
  • Ondertussen leg de sneetjes ontbijtspek op een bakpapier en droog ze ongeveer 15 minuten in de oven op 170°C. droog het spek op keukenrol.
  • Als de soep gaar is, mix de soep, breng aan de kook en schuim af en breng op smaak.
  • Mix nu de tuinkers met de mosterd en de room zet even apart.
  • Schep de soep in de borden, kruimel het spek erover en werk af met een lepel van het tuinkersmengsel.
C:\Users\Paul\AppData\Local\Temp\Temp1_paul's_choice_logo's.zip\pauls_choice_logo-01.jpg