Rivierkreeftensoep

Samenstelling voor 10 porties rivierkreeftensoep (bisque d’ écrevisses)

  • 50 gr boter of olie
  • 1,5 kg levende rivierkreeftjes
  • 200 gr mirepoix
  • 80 gr tomatenpuree
  • 1 dl cognac
  • 3 dl witte wijn
  • 2,5 liter visfumet
  • 80 gr rijstemeel of tarwemeel
  • 2 eigelen
  • 2 dl room
  • cayennepeper, zout, tijm, laurier en peterselie

Werkwijze:

  • Mirepoix aanzetten in de vetstof, de kreeftjes toevoegen (verijder eerst de darm)
  • Tomatenpuree toevoegen
  • Flamberen met cognac
  • Wijn en fumet toevoegen en 5 minuten laten koken
  • Haal de kreeftjes uit de soep, breek de staartjes af, haal het vlees uit de staartjes, kneus of plet de overgebleven karkassen en voeg ze terug toe aan de soep
  • Bind de soep met rijstmeel, mix en passeer de soep
  • Afwerken met een liaison en op smaak brengen
  • Garnituur: de in stukjes gesneden rivierkreeftestaartjes
C:\Users\Paul\AppData\Local\Temp\Temp1_paul's_choice_logo's.zip\pauls_choice_logo-01.jpg