Preisoepje met gerookte paling

Nodig:

3 stokken prei, 3 middelgrote aardappelen, 1 kleine ui, 20 gr boter, 1 liter Arijs visbouillon, 2 dl room, bieslook, dragon, nootmuscaat, peper, zout, enkele druppels citroensap. Als garnituur gerookte paling snippers (snij de filets in dunne reepjes).

C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\d7ad05535d80c59dfa0cc00d5db4791e.jpg C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\selder.png C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\df89ddda6058dc05ea6a36baca9b3dd6.jpg

Hoe:

  • Snij het preiwit in ringen, de geschilde aardappelen in kleine stukjes, snipper de ui.
  • Stoof alles 5 minuten samen aan in de boter, voeg citroensap toe, peper, zout, nootmuscaat, bevochtig met de bouillon, laten garen, mix en voeg de room toe.
  • Opdienen met gesnipperde dragon, bieslook en de gerookte paling reepjes.

Weetjes:

  • Onderzoek toont het gunstig effect van vis op hart en bloedvaten keer op keer aan.
  • Paling is een vette vis en bevat veel enkel-, en meervoudig onverzadigde verzuren en is van nature rijk aan vitamine D. Deze vetzuren hebben een gunstig effect op hart en bloedvaten. Dit gunstig effect wordt vooral toegeschreven aan de meervoudig onverzadigde vetzuren. De Omega-3 vetzuren EPA en DHA, die van nature in vette vis aanwezig zijn.
  • Eet één tot twee keer per week vis en je hebt bijna 30 % minder kans op sterfte door hart en bloedvaatziekten. Onverzadigde vetzuren in vis werken zelfs cholesterol verlagend. Voedingsvoorlichters adviseren daarom tenminste één keer per week vis te eten. Je kan zeggen: Vis is een smakelijke manier om gezond te leven ! Paling past hierdoor uitstekend in een gezond en gevarieerd voedingspatroon.

C:\Users\Paul\AppData\Local\Temp\Temp1_paul's_choice_logo's.zip\pauls_choice_logo-01.jpg