Pompoensoep met gefruite groentenjulienne

Nodig voor 6 personen

  • 2 tot 3 sjalotjes fijngesnipperd
  • 1 teentje look gesnipperd
  • 4 el boter of olijfolie
  • Muskaatnoot
  • 750 gr pompoen in blokjes gesneden, gewassen maar niet geschild en de pitten weggenomen
  • Een mespuntje curry
  • 1 dl droge witte wijn
  • 6 dl blanke fond (bouillon)
  • 3 dl room
  • 3 el olijfolie
  • 4 el pompoenpitten
  • 2 el pompoenolie

Voor de julienne:

  • 80 gr wortel
  • 80 gr selder
  • 80 gr knolselder

Garnituur: gesnipperd gerookt spek lichtjes gebakken.

Hoe:

  • Fruit de sjalot en de look in de boter, voeg de pompoenblokjes toe, laat stoven
  • Bestrooi met de curry en pezo, blus met witte wijn en blanke fond en laat koken tot volledige gaarheid.
  • Snij de groentjes in julienne en fruit ze aan in de olijfolie. Laat ze uitlekken op keukenrolpapier.
  • Rooster de pompoenpitten in een tefalpan zonder olie tot ze beginnen geuren.
  • Mix de soep en doe ze eventueel door de fijne zeef. Breng aan de kook, voeg de room toe, breng op smaak gebruik nu de muskaatnoot, roer er de groentenjulienne door en bestrooi met de pompoenpitten.
  • Besprenkel met de pompoenpitolie.
  • Snipper het gerookte spek en bak het licht aan, voeg het toe aan de soep met het bakvet.
pauls_choice_logo-01