04 Pompoensoep met kerrie en sinaasappelsap

Nodig voor 6 personen

  • 2 tot 3 sjalotjes fijngesnipperd
  • 2 teentje look gesnipperd
  • 2 dikke wortelen
  • 4 el boter of olijfolie
  • Muskaatnoot
  • 550 gr oranje pompoen in blokjes gesneden, gewassen en geschild en de pitten weggenomen
  • 6 dl vleesbouillon of groentebouillon
  • Sap van 2 appelsienen bewaar de geraspte zeste
  • 3 dl room
  • 3 el olijfolie
  • Zeezout en peper
  • 1 tl currypoeder
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 2 kl gesnipperde bieslook
  • 100 gr kippenfilet

Hoe:

  • Fruit de sjalot, de look en de wortelen in de boter of olie, voeg de pompoenblokjes toe, laat stoven, voeg de currypoeder toe. Bevochtig met de bouillon en sinaasappelsap, laat garen.
  • Voeg zeezout, peper en kaneel toe.
  • Mix de soep als de pompoen gaar is en doe ze eventueel door de fijne zeef. Breng aan de kook, snijdt ondertussen de kipfilet in klein in flinterdunne snippers en snipper de bieslook.
  • Breng de soep aan de kook, voeg de kippenfilet toe, breng op smaak, voeg de room, de sinaasappelzeste en de bieslook toe en dien op.
pauls_choice_logo-01