Pastinaaksoep met een torentje van curryrijst (vegertarisch)

Recept voor vier personen

Nodig:

  • 150 g rijst
  • 1,5 el curry
  • 2 pastinaakwortels
  • 1 dikke prei
  • 1 stengel witte selderij
  • 4 el olijfolie
  • ½ liter groentenbouillon
  • 3 teentjes look
  • 1 citroen
  • 2 el pijnboompitten
  • 4 el rozijnen
  • 1 bosje verse dille

Hoe :

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar met het kerriepoeder.
  • Schil intussen de pastinaak en snij deze in plakjes. Reinig en was de prei en de selder en snij in ringen.
  • Verhit twee eetlepels olie in een braadpan en stoof de groenten enkele minuten. Pel de knoflook, hak deze fijn en voeg de gesneden knoflook bij het groentemengsel. Doe er de groentenbouillon bij, pezo en kook 15 minuten.
  • Mix de soep. Doe er nog eens 2 dl kokend water bij en breng het geheel op smaak met citroensap en pezo.
  • Bak de pijnboompitten en de rozijnen bruin in de rest van de olie. Voeg de gare rijst toe.
  • Hou van de dille vier sprietjes achter en knip de rest boven de rijst fijn.
  • Breng het rijstmengsel verder op smaak met zout en peper en schep alles goed door elkaar. Schep de rijst in vier kopjes en druk het aan.
  • Verdeel de soep over vier borden en keer de rijsttorentjes voorzichtig om.
  • Garneer de soep met een takje dille en wat kerriepoeder.
pauls_choice_logo-01