Pastinaaksoep met pijnboompitten en rozijnen

Recept voor vier personen

Nodig:

  • 2 pastinaakwortels
  • 1 dikke prei
  • 1 stengel witte selder
  • Klontje boter of 4 el kokosolie
  • ½ liter bouillon
  • 2 el room
  • 3 teentjes look
  • 1 citroen
  • 2 el pijnboompitten
  • 4 el rozijnen
  • 1 el gesnipperde bieslook

Hoe :

  • Schil de pastinaak en snijdt deze in plakjes. Reinig en was de prei en de selder en snijdt in ringen.
  • Verhit de boter in een kookpot en stoof de groenten enkele minuten. Pel de look, plet en hak fijn, voeg bij de groenten. Voeg de bouillon toe, peper en zout en kook 15 à 20 minuten.
  • Mix de soep, breng op smaak met citroensap, peper, zout en voeg de room toe.
  • Bak de pijnboompitten en de rozijnen bruin in de rest van de olie.
  • Verdeel de soep over vier borden en verdeel de pijnboompitten en de rozijnen over de borden.
  • Bestrooi met gesnipperde bieslook.

pauls_choice_logo-01