Parmentiersoep

Nodig voor 12 personen:

  • 4 à 5 stokken prei
  • 2 kg aardappelen
  • 100 gr boter
  • ½ liter room 40%
  • 3 liter bouillon
  • Garnituur:
  • Kervelpluksels 100 gr
  • Olie
  • Korstjes van één brood

Hoe:

  • Snij de preien in ringetjes. Schil en snij de aardappelen in stukjes.
  • Stoof de preiringetjes in de boter. Voeg er de aardappelen, peper, zeezout en de bouillon aan toe en breng aan de kook. Laat garen.
  • Mix de soep, breng terug aan de kook en schuim af.
  • Snij het brood in blokjes en bak deze in een pan met flink wat olie en laat ze uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
  • Pluk de kervel.
  • Mix de soep en breng op smaak. Roer er de room door en werk af met kervelpluksels  en de korstjes.
pauls_choice_logo-01