Minestrone

Nodig voor 16 personen:

  • 2 preien
  • 1 ajuin
  • 1/8ste knolselder
  • 2 gele rapen
  • 1 aardappel
  • 100 gr mager spek
  • 1/4de savooikool
  • 2 lookteentjes
  • 4 liter blanke fond
  • 50 gr spaghetti
  • 50 gr erwtjes
  • 50 gr groene boontjes
  • 3 stuks tomaten
  • 2 el gehakte peterselie
  • 50 gr gemalen Parmezaanse kaas
  • 50 gr tomatenpuree
  • Pezo
  • Basilicum

Hoe:

  • De gereinigde en gewassen prei,knolselder, raap, ajuin en wortel in “paysanne” snijden.
  • Het spek in reepjes snijden en blancheren.
  • De kool in chiffonade snijden, de look pletten en hakken.
  • De aardappel in “paysanne” snijden, de groene boontjes in brunoise snijden.
  • De boter laten smelten, de groenten hierin uitzweten (suer) bevochtigen met de fond.
  • Aan de kook brengen, kruiden en tomatenpuree toevoegen.
  • Ongeveer 30 minuten zachtjes laten koken, op het laatst de erwtjes en de boontjes toevoegen.
  • De spaghetti in stukjes breken en apart gaar koken (à l’ anglaise), spoelen met koud water en apart bewaren.
  • De tomaten “emonderen” en “concasseren” en apart bewaren.
  • De soep van het vuur nemen, de spaghetti, de tomaten en de peterselie toevoegen, op smaak brengen en serveren, de gemalen kaas apart serveren.

pauls_choice_logo-01