Nodig voor 16 personen:
- 2 preien
- 1 ajuin
- 1/8ste knolselder
- 2 gele rapen
- 1 aardappel
- 100 gr mager spek
- 1/4de savooikool
- 2 lookteentjes
- 4 liter blanke fond
- 50 gr spaghetti
- 50 gr erwtjes
- 50 gr groene boontjes
- 3 stuks tomaten
- 2 el gehakte peterselie
- 50 gr gemalen Parmezaanse kaas
- 50 gr tomatenpuree
- Pezo
- Basilicum
Hoe:
- De gereinigde en gewassen prei,knolselder, raap, ajuin en wortel in “paysanne” snijden.
- Het spek in reepjes snijden en blancheren.
- De kool in chiffonade snijden, de look pletten en hakken.
- De aardappel in “paysanne” snijden, de groene boontjes in brunoise snijden.
- De boter laten smelten, de groenten hierin uitzweten (suer) bevochtigen met de fond.
- Aan de kook brengen, kruiden en tomatenpuree toevoegen.
- Ongeveer 30 minuten zachtjes laten koken, op het laatst de erwtjes en de boontjes toevoegen.
- De spaghetti in stukjes breken en apart gaar koken (à l’ anglaise), spoelen met koud water en apart bewaren.
- De tomaten “emonderen” en “concasseren” en apart bewaren.
- De soep van het vuur nemen, de spaghetti, de tomaten en de peterselie toevoegen, op smaak brengen en serveren, de gemalen kaas apart serveren.