Looksoep met gepocheerd eitje

Nodig voor 1 liter, 3 à 4 personen personen:

  • 1 liter krachtige bouillon
  • Per persoon 1 eitje
  • Een flinke scheut azijn
  • Pezo
  • 2 bollen verse look
  • Een klontje boter
  • Toastjes of geroosterd brood en Gemalen kaas.
  • Wat gehakte groene kruiden (peterselie, kervel, bieslook…)

Hoe:

  • Kuis de look en snij de look in plakjes.
  • Stoof de look blond aan is de boter en blus met de bouillon, laat garen en breng op smaak.
  • Bestrooi de toastjes met de kaas en gratineer in de oven of onder de salamander.
  • Breng water aan de kook, met een flinke scheut azijn en pocheer hierin de eitjes, spoel de eitjes in vers water (azijnsmaak verwijderen) en leg ze in een warm soepbord, voeg de soep toe en de kaastoastjes.
  • Garnier eventueel met wat gehakte groene kruiden.

pauls_choice_logo-01