Lentesoep met basilicumroom

Nodig voor 15 personen:

  • 6 jonge worteltjes
  • 1 jonge selder
  • 750 gr nog te peulen erwtjes of 300 gr sluimerwtjes
  • 4 liter bouillon
  • 100 gr zuring
  • 150 gr jonge spinazie
  • Een bussel asperges
  • 2 jonge preitjes
  • 50 gr kervel
  • 1 bosje basilicum
  • 1 klein pakje vermicelli
  • ½ liter room

Hoe:

  • Breng de bouillon aan de kook
  • Reinig en was de groentjes, snij ze ongeveer allemaal even groot en voeg ze toe aan de kokende bouillon, laat garen ongeveer 15 minuten misschien wat langer.
  • Hak ondertussen de zuring, de spinazie en de kervel fijn en voeg ze nu toe aan de soepen laat 2 minuten koken.
  • Mix de basilicum, klop de room half op en meng met de basilicum.
  • Schep de soep in de borden en doe er een eetlepel basilicumroom bovenop.

pauls_choice_logo-01