Knolseldersoep

Nodig voor 10 personen:

  • 1 grote aardappel
  • 1 grote ajuin
  • 1 stok prei
  • ½ knolselder
  • 2 liter bouillon
  • 2 blaadjes laurier
  • Takje tijm
  • Klontje n
  • Boter
  • Peper en zeezout

Voor de afwerking:

  • 250 gr oesterzwammen
  • 1 potje mascarpone
  • Gehakte peterselie 2 el
  • Broodkorstjes met look

Hoe:

  • Aardappel, ajuin, prei en knolselder wassen versnijden en aanstoven in de boter.
  • Bevochtigen met de bouillon, laurier en tijm toevoegen, aan de kook brengen, kruiden en laten garen
  • De gehakte peterselie mengen met de mascarpone.
  • De oesterzwammen in reepjes scheuren.
  • De broodkorstjes in de oven garen met olijfolie en de look.
  • De soep mixen, afschuimen, aan de kook brengen, de reepjes oesterzwammen toevoegen en laten garen, de mascarpone in de soep smelten, de korstjes apart serveren.

pauls_choice_logo-01