Nodig voor 10 personen:
- 1 grote aardappel
- 1 grote ajuin
- 1 stok prei
- ½ knolselder
- 2 liter bouillon
- 2 blaadjes laurier
- Takje tijm
- Klontje n
- Boter
- Peper en zeezout
Voor de afwerking:
- 250 gr oesterzwammen
- 1 potje mascarpone
- Gehakte peterselie 2 el
- Broodkorstjes met look
Hoe:
- Aardappel, ajuin, prei en knolselder wassen versnijden en aanstoven in de boter.
- Bevochtigen met de bouillon, laurier en tijm toevoegen, aan de kook brengen, kruiden en laten garen
- De gehakte peterselie mengen met de mascarpone.
- De oesterzwammen in reepjes scheuren.
- De broodkorstjes in de oven garen met olijfolie en de look.
- De soep mixen, afschuimen, aan de kook brengen, de reepjes oesterzwammen toevoegen en laten garen, de mascarpone in de soep smelten, de korstjes apart serveren.