04 Kippenroomsoep of koninginne crémesoep

Nodig voor 1 liter, 3 à 4 personen

  • 40 gr boter
  • 50 gr bloem
  • 1 liter sterke kippenbouillon
  • 1 dl room
  • pezo
  • een liaison van 1 dl en 2 eigelen
  • 100 gr kippenfilet in zeer dunne reepjes gesneden
  • 2 el gesnipperde bieslook

Hoe:

  • Maak een blanke roux van de boter en de bloem en laat hem afkoelen.
  • Breng de bouillon aan de kook en roer er de roux onder, goed roeren voor een gladde binding
  • 15 minuutjes laten koken (regelmatig roeren) en doorzeven door de fijne zeef
  • breng de soep terug aan de kook en doe er de rauwe reepjes kippenfilet bij, nu niet meer laten koken en onmiddelijk afwerken met de liaison.
  • Breng op smaak en werk af met de bieslook.
pauls_choice_logo-01