04 Kippenroomsoep met Baileys

Nodig voor 6 à 8 personen:

  • 1 liter kippenbouillon
  • ¼ liter melk
  • 1/4de liter Baileys
  • 1 el gehakte bieslook
  • 2 stengels witte selder
  • 2 Klontjes boter
  • Bloem
  • Peper en zeezout

Hoe:

  • Was de selder en snij in julienne, stoof lichtjes aan in een klontje boter en zet apart.
  • Maak blonde roux van boter en bloem.
  • Breng de kippenfond aan de kook, voeg de melk toe en bind met de roux.
  • Zeef en breng terug aan de kook.
  • Snij de kippenfilet in julienne en voeg toe aan de soep, voeg ook de selder bij de soep.
  • Breng aan de kook en laat even doorkoken.
  • Van het vuur af, voeg de Baileys toe, controleer de smaak.
  • Bestrooi met gesnipperde bieslook

pauls_choice_logo-01