Nodig voor 12 personen
- 200 gr kervel
- 3 ajuinen
- 2 stokken prei
- 4 aardappelen
- 3 liter bouillon
- 4 bladjes laurier
- 4 takjes tijm
- Klontje boter
- Peper en zeezout
- 1 potje Maredsous smeerkaas
- 500 gr gehakt
- 1 ei
Hoe:
- Reinig de groenten, schil de aardappelen, versnijdt alles in grote stukken.
- Stoof de groenten aan in de boter en bevochtig met bouillon, voeg laurier, tijm, peper en zeezout toe.
- Laat de soep garen (30 minuten) en mix de soep.
- Draai ondertussen van het gehakt en het ei balletjes, voeg ze toe aan de soep, breng aan de kook.
- Smelt het potje Maredsous smeerkaas in de soep.
- Mix ondertussen de kervel en voeg als laatste toe aan de soep.
- Breng op smaak en dien op.