Kervelsoep met ballekes en Maredsous

Nodig voor 12 personen

  • 200 gr kervel
  • 3 ajuinen
  • 2 stokken prei
  • 4 aardappelen
  • 3 liter bouillon
  • 4 bladjes laurier
  • 4 takjes tijm
  • Klontje boter
  • Peper en zeezout
  • 1 potje Maredsous smeerkaas
  • 500 gr gehakt
  • 1 ei

Hoe:

  • Reinig de groenten, schil de aardappelen, versnijdt alles in grote stukken.
  • Stoof de groenten aan in de boter en bevochtig met bouillon, voeg laurier, tijm, peper en zeezout toe.
  • Laat de soep garen (30 minuten) en mix de soep.
  • Draai ondertussen van het gehakt en het ei balletjes, voeg ze toe aan de soep, breng aan de kook.
  • Smelt het potje Maredsous smeerkaas in de soep.
  • Mix ondertussen de kervel en voeg als laatste toe aan de soep.
  • Breng op smaak en dien op.

pauls_choice_logo-01