04 Juliennesoep

Nodig voor 4 personen

  • 1 dik stuk wit van prei
  • 1 ajuin
  • 1 groene selder
  • Klontje boter
  • 150 gr aardappelen
  • 1 liter blanke fond
  • Pezo
  • 1 el gehakte peterselie

Voor de garnituur:

  • Een stuk lichtgroen van prei
  • Een takje selder
  • Een stukje wortel

Hoe:

  • Ajuin, prei en selder reinigen, wassen en in grove stukken snijden (mirepoix).
  • Aardappelen schillen en in koud water bewaren.
  • Laat de boter in een kookpot smelten en voeg de mirepoix toe.
  • Laat sueren onder gesloten deksel.
  • Mouiller met blanke fond.
  • De in dobbelstenen gesneden aardappelen toevoegen.
  • Frémir gedurende 25 minuten.
  • Mixen en passer au chinois.
  • Laat de soep terug even opkoken (bouillir) en afschuimen (écumer).
  • Werk af met een klontje boter (vaner).
  • Afsmaken Assaisonner.

De garnituur

  • Reinig en was de groenten voor de garnituur en snij in julienne (= reepjes van 4 cm. lengte en 1 mm dikte.
  • Blancheer de groenten elk afzonderlijk en verfris onder koud stromend water (rafraîchir).
  • Bij het doorgeven: doe de garnituur in de soep en werk af met gehakte peterselie.
pauls_choice_logo-01