Nodig voor 6 personen:
- 500 gr rundvlees
- 500 gr aardappelen
- 100 gr ajuin
- 50 gr reuzel of olie
- 2 groene pepers
- 3 tomaten
- 8 gr zacht paprikapoeder
- Komijn
- Marjolein
- 150 gr noedels
- 1,5 liter vleesbouillon of enkele bouillonblokjes
- Peper en zout
Hoe:
- Stoof de gesnipperde ajuin in de reuzel even aan.
- Voeg er het vlees bij en laat even stoven, doe er nu de pepers, komijn, marjolein en het paprikapoeder bij.
- Voeg de aardappelen toe (in blokjes gesneden) laat garen.
- Breek de noedels in kleine stukjes en kook ze gaar in licht gezouten water, voeg ze aan de soep toe als de soep gaar is.
Goulashsoep
Nodig voor 12 personen
Een klont boter
4 el bloem
2 el komijnpoeder
1 el paprikapoeder
12 eetlepels zure room
800 gr gepelde tomaten in blik
3 rode paprika’s
2 wortelen
4 teentjes look
3 uien
700 g rundvlees (steak 2de keus)
4 liter bouillon of bouillonblokjes voor 4 liter
laurier
tijm
oregano
peper en zeezout
2 el gehakte peterselie
Hoe:
- Snijdt het rundvlees in reepjes van een halve centimeter breed.
- Snipper de ajuinen, pel de look, plet en hak grof, snijdt de wortelen en de paprika in brunoise.
- Zet een ruime soeppot op het vuur en smelt er de boter in.
- Voeg het rundvlees toe en laat enkele minuten stoven, voeg ajuin en look toe en laat mee lichtjes kleuren, voeg wortelen en paprika toe laat mee stoven, voeg paprikapoeder en bloem toe, laat even drogen en bevochtig met de bouillon.
- Voeg alle kruiden toe en de gepelde en versneden tomaten.
- Laat de soep garen, roer voortdurend (kan aanbranden).
- Als het vlees gaar is, de soep op smaak brengen, uitserveren in de borden, een lepel zure room in het midden leggen en met gehakte peterselie over strooien.